• CENTAR ZA DIJAGNOSTIKU, TERAPIJU I TRENING

COMPLEX BODY THERAPY

Program koji se sastoji od raznih tehnika samopomoći koje učimo svoje klijente kako bi živjeli bez stresa, boli i osjećali se dobro u svojim tijelima. Koristimo se terapijskim lopticama za masažu, valjcima, gumama, različitim tehnikama za povećanje pokretljivosti, različitim tehnikama disanja…

Temelj ove metode čini samomasaža sa terapijskim lopticama gdje učimo svoje polaznike i polaznike radionica prepoznati svoje osjetljive zone, te ih tretirati kako prije tako i nakon treninga, ali i u dane kada se ne vježba. Masaža na početku samog treninga povezuje naš um sa našim tijelima, čini nas prisutnima, osvještava nam područja u kojima postoji neka napetost, budi uspavanu muskulaturu, može potaknuti cirkulaciju, povećati opseg pokreta zgloba i potaknuti opuštenije, fokusiranije i optimalnije disanje.

Nakon napornih treninga masirajući napeta područja relaksiramo pojačani tonus u određenoj muskulaturi koja je previše radila na treningu, kako bismo ju opustili.

Osim što se masiramo na početku i/ili na kraju treninga, naši klijenti sa naučenim tehnikama na radionicama i u Studiju, sami si znaju pomoći provodeći određene tehnike kod kuće kada osjete napetost u određenim zonama tijela.

Nakon masiranja, rade se tehnike disanja te različite vježbe kako za stabilnost tako i za pokretljivost u svrhu postizanja učinkovitih kretnih obrazaca i pozitivnog osjećaja u vlastitom tijelu.

COMPLEX BODY THERAPY izvorna je metoda Studija Eccentric.

IMG_8556IMG_8548MRM_9211-2