• CENTAR ZA DIJAGNOSTIKU, TERAPIJU I TRENING

DIJAGNOSTIKA

u dijagnostičkom protokolu koristimo različite metode poput DNS-a, NKT-a, FRC-a, statičku posturalnu analizu, dinamičke testove… Kombinacija različitih metoda koje su trenutno jedne od najkvalitetnijih u svijetu dijagnostike, uz iskustvo i holistički pristup, čini ovaj protokol jedinstvenim i izrazito učinkovitim.

Nakon što se prijavite za dijagnostički pregled, dobijate upitnik koji trebate ispuniti i poslati prije dogovorenog tretmana.

Prvi susret traje sat i pol vremena i ukoliko imate nalaze, trebate ih ponijeti sa sobom.

Na tretman ponesite ili dođite u udobnoj odjeći jer ćete ležati i na stolu, ali raditi i određene kretnje, a zbog što boljeg pregleda, preporuča se obući neku užu odjeću, trenerka, tajice, ne preširoka majica, potkošulja. Obuća vam nije potrebna. 

Koristeći različite tehnike dijagnostike pronalazimo kompenzatorne obrasce te kroz edukaciju klijenata i vježbe koje dobija za domaću zadaću, kreiramo put ka zdravijim životnim navikama i optimalnijem kretanju.

Za kvalitetne rezultate klijent je obavezan raditi vježbe koje dobije na dijagnostičkom satu i preporuča se barem 4 susreta, od kojih slijedeći traju po sat vremena. Oporavak je proces i timski rad i ukoliko smatrate da nemate vremena raditi na sebi, mijenjati stanje koje vas je dovelo do ovoga gdje ste sada, aktivno sudjelovati u procesu, ukoliko želite u jednom tretmanu riješiti problem koji se kreirao dugi niz godina, ako samo želite leći na stol da vas netko izmasira ili stavi struju ili kineziotape i da tu završava cijeli proces, možda je bolje da potražite pomoć od nekoga drugoga jer kroz proces koji mi nudimo, vi trebate biti aktivni sudionik kako bi dugoročno doveli do poboljšanja cjelokupnog sustava.

DNS i NKT dijagnostički protokoli u kombinaciji sa statičkom posturalnom analizom te testovima pokretljivosti i fleksibilnosti, pokazali su se kao izvrsna kombinacija u detektiranju kompenzatornih obrazaca i brzom rješavanju istih.
Klijent nakon inicijalne evaluacije koja traje 90 minuta, dobiva individualizirani program vježbi u video obliku kako bi što pravilnije provodio domaću zadaću. Nakon toga dolazi se na kontrolni pregled kako bi se provjerio i pratio napredak klijenta. Preporuka je 3-4 tretmana kako bi cjelina bila zaokružena i maksimizirali se rezultati.
U cijelom tom periodu komuniciramo s klijentom putem e-mailova, video poziva, sms-ova i pružamo mu podršku kroz cijeli proces. No važno je istaknuti da naše procjene i terapija nisu jednostrani proces u kojemu je klijent pasivan promatrač.
Uz naš maksimalan trud od klijenta se očekuje provođenje domaće zadaće. U protivnom će maksimalni rezultati izostati. Jer vaše tijelo i um su ključni na putu ka oporavku.
Moj cilj i pristup terapiji je jednostavan: pomoći vam da dovedemo mozak i tijelo u poravnanje te kreiranje okoline u kojoj taj proces može započet.
To činimo na način da pomažem vašem mozgu i tijelu u identifikaciji i korekciji disbalansa koji postoji u neurološkom sustavu, zglobovima i mekim tkivima (mišići, ligamenti, tetive i vezivna tkiva). Ovaj proces može biti brz ili spor, ovisno od klijentovoj povijesti i samom klijentu te o njegovom zalaganju i želji za oporavkom.