• CENTAR ZA DIJAGNOSTIKU, TERAPIJU I TRENING

DINAMIČKA NEUROMUSKULARNA STABILIZACIJA (DNS)

DNS je najmodernija metoda duboke stabilizacije lokomotornog sustava, bazirana na razvojnoj kineziologiji djeteta u prvoj godini života. Metodu je razvio prof. Pavel Kolar pod mentorstvom pionira neurofiziologije i manualne medicine, prof. Vojte, prof. Lewitta, prof. Velea i prof. Jande a mi ju u Studiju Eccentric primjenjujemo od 2014. godine.

Svaki pokret počinje stabilizacijom svih segmenata tijela. Dobra stabilizacija preduvjet je za ravnotežu, sigurnost i učinkovitost pokreta te ako je ona narušena dolazi do poremećaja u funkciji lokomotornog sustava. Pokret postaje neučinkovit i pojavljuje se preopterećenje određenih dijelova tijela, samim time dolazi i do ozljede. Zbog iznimne učinkovitosti u rehabilitaciji, ali i prevenciji ozljeda i poboljšanju sportskih performansi, ova metoda je brzo postala popularna u vrhunskim rehabilitacijskim i sportskim ustanovama diljem svijeta.

Jedini smo centar u gradu koji ima tri educirana DNS trenera/terapeuta i provodimo DNS metodu u kombinaciji sa najsuvremenijim metodama iz područja rekreacije, prevencije, postrehabilitacije.

DNS metodom kod nas možete vježbati u posebnim grupama, na privatnim, poluprivatnim treninzima, te u mini grupama.

MRM_1092-2MRM_1123MRM_1130