• CENTAR ZA DIJAGNOSTIKU, TERAPIJU I TRENING

INTELLIGENT BODY DEVELOPMENT (IBD)

Kao što sam naziv govori, ovaj program predstavlja pametan rad, koji obuhvaća cjelovit pristup tijelu, njegovu rastu i razvoju.

IBD metoda je nastala kao produkt iskustva u radu sa klijentima, sudjelovanja na brojnim edukacijama kod nas i u inozemstvu, suradnje sa kolegama i izvorna je ideja i proizvod Studija Eccentric.

Naš rad sa polaznicima temelji se na individualiziranom pristupu; svaki novi polaznik prolazi uvodni sat u kojemu se na osnovu dijagnostičkih protokola instruktor upoznaje sa polaznikom/polaznicom, njihovim željama, potrebama, posturom, mogućim disfunkcijama, povredama, bolovima… te se na osnovu toga sata kreira program i određuju modifikacije vježbi koje odgovaraju upravo tom polazniku.

Kvaliteta treninga i sigurnost svakog polaznika, naš je primarni cilj.

Klijentov rast i razvoj, njegove reakcije na trenažni proces, prate se od prvog, uvodnog sata. Posebice je to izraženo u individualnim, poluindividualnim programima, no individualiziranost programa prožima i treninge u grupama od 10 polaznika.

Instruktori se međusobno konzultiraju, promišljaju, raspravljaju o polaznicima iz grupnih programa kako bi program bio usklađen i kako bi svaki instruktor sa tim klijentom radio na jednak način radi što boljih rezultata i sigurnosti klijenta.

Na osnovu zapaženoga, iz tjedna u tjedan radimo po temama tjedna gdje ovisno o najvećim potrebama taj tjedan primjenjujemo više mobilnosti, fleksibilnosti, snage… Tako se IBD metoda sastoji od korektivnih vježbi, vježbi snage, pokretljivosti, ravnoteže, jakosti, manualnih tehnika… Na taj način dolazimo do najboljih rezultata, tijelo konstantno izlažemo novim izazovima, treninzi su interesantni, zahtjevni, raznovrsni i sveobuhvatni.

Temeljni postulati IBD metode su edukacija klijenata. Naučiti ih kako se kretati sa što manje ili bez kompenzatornih obrazaca, kako živjeti bez boli, kako si pomoći kad zaboli, kako koristiti svoje tijelo na najoptimalniji način u svakodnevnom životu.

Za vrijeme treninga komuniciramo sa klijentima, učimo ih i potičemo da promatraju i slušaju svoje tijelo, da budu prisutni u trenutku, da prepoznaju potencijalne probleme i sami još dodatno rade na njima i u vrijeme kada nisu na treningu.

IBD metoda modificira svoj program ovisno o tipu klijenta, grupi. U privatnom satu koristimo (ovisno o tome je li riječ o post-rehabilitaciji, kondicijskom treningu, treningu za redukciju potkožnog masnog tkiva…) razne tehnike i trenažne programe dizajnirane baš za tu osobu. Tako da ukoliko nam netko dođe na post-rehabilitacijski trening, primjenjujemo razne manualne tehnike kako bi se tkivo opustilo, zglobovi doveli do što neutralnije pozicije. Radimo različite tehnike disanja i opuštanja u svrhu buđenja respiratornog sustava. Primjenjujemo razne tehnike za povećanje stabilnosti i mobilnosti kako bismo osobu doveli u stanje što bliže onome koje je postojalo prije određene povrede.

Ukoliko polaznik ima želju oblikovati tijelo, dobiti mišićnu masu, izgubiti potkožno masno tkivo, tada u taj trenažni proces implementiramo, uz vježbe koje smo dizajnirali za oblikovanje, hipertrofiju… i korektivne vježbe. Jer nam je na prvom mjestu sigurnost klijenta.

IBD metoda namijenjena je rekreativcima, post-rehabilitacijskoj populaciji, sportašima, osobama koje žele popraviti određene disbalanse u tijelu… odnosno svima onima koji su zainteresirani za inteligentan način rada na svome tijelu.


MRM_1137IMG_8775IMG_8802DSC006191454747_610969598949179_1561353971_n

MRM_0085MRM_0135