• CENTAR ZA DIJAGNOSTIKU, TERAPIJU I TRENING

PRENATAL PILATES

VJEŽBE ZA TRUDNICE

2013. godine krenuli smo sa našim prvim programima za trudnice po prenatal Stott pilates metodi.

Sveobuhvatan, izrazito kvalitetan program, temeljen na najnovijim znanstvenim istraživanjima, koji u svojoj edukaciji nudi sve što je potrebno za siguran i učinkovit rad sa ovom, nama, jako, jako, dragom populacijom.

Kroz prenatal program jačaju se duboki abdominalni mišići, duboki mišići oko kralježnice, zdjelice, popravlja držanje, smanjuju bolovi u leđima… Benefiti ovog programa su i pravilna mehanika disanja, sigurna mobilnost, održanje mišićnog tonusa, bolja cirkulacija i relaksacija.
A prije tri godine u taj program smo inkorporirali i pripreme za porod, vježbe disanja kojima se na taj način povećava plućni kapacitet i kondicija koja je potrebna kod izgona. Održava se elasticitet mišićno tetivnog aparata (naročito mišića zdjeličnog dna) uz kontrolu mišića flekora i ekstenzora trupa što vodi pravilnoj posturi, te se prevenira bol u lumbalno-sakralnom segmentu

Tako da po pitanju prenatal programa imamo jedinstvenu metodu u koju, uz kvalitetne programe dodajemo i dugogodišnje iskustvo i konstantnu komunikaciju sa našim trudnicama prije i nakon poroda.

MRM_1181

MRM_1123