• CENTAR ZA DIJAGNOSTIKU, TERAPIJU I TRENING

O studiju

Način rada, mašine i rekviziti

GRUPNI PROGRAMI

se odvijaju u grupama od 8 do 10 osoba i vježbe se odvijaju na prostirkama uz korištenje različitih rekvizita (obruči, valjci, loptice, kettlebelli, olimpijska šipka, TRX suspenzijske trake, elastične gume…)

IMG_8636

MINI GRUPE (4 osobe)

Koncept vježbanja u grupama od 4 osobe je odličan most između vježbanja u velikim grupama i individualnih treninga. Polaznici imaju veću indvidualiziranost treninga od onih koji vježbaju u velikim grupama, rade treninge sa otporima koji dolaze od različitih rekvizita, mašina. Treninzi su dinamični, izazovni, personalizirani, te pokazuju odlične rezultate u vrlo kratkom vremenu.

Rad u mini grupama podijeljen je na:

1) kondicijski trening, namijenjen rekreativcima koji treniraju na razini sportaša koji trebaju cjelovite treninge visokog intenziteta. Baziran je na sadržajima sportskog treninga, a objedinjuje trening kondicije, snage, izdržljivosti i balansa uz korištenje utega, kettlebella, šipki, guma, različitih stabilnih i nestabilnih platformi te drugih specifičnih rekvizita (TRX suspenzijske trake, RIP trainer itd.). Polaznici ovog programa reducirat će potkožno masno tkivo, povećati kondiciju, snagu i mišićnu izdržljivost te mišićni tonus cijelog tijela,

2)treninge koji se izvode na Pilates mašinama (Reformer, StabilityChair), raznim rekvizitima poput lopti, balansnih jastuka, elastičnih guma, TRX, kettlebella….gdje se primjenjuju metode StottPilates, Progressive, DNS, IntelligentBody Development…

IMG_9324

INDIVIDUALNI PROGRAMI:

Održavaju se kao privatni (1 osoba) ili polu-privatni (2-3 osobe)treninzi. Osim različitih programa na prostirci, klijenti individualnih programa u svojim treninzima uvelike koriste Pilates mašine (Reformer, Chair), TRX suspenzijske trake za vježbanje, te ostale rekvizite navedene u prethodnim tekstovima. Mašine nam daju mogućnost potpunog individualiziranja treninga jer se adaptiraju točno po potrebi svakog pojedinca, kako u  postavkama same mašine, odnosno količine otpora, tako i u odabiru vježbi. Učinkovitosti treninga pogoduje i neposredna interakcija između instruktora i klijenta. Program treninga, rezultati i postignuća klijenata bilježe se i ocjenjuju u njihovim osobnim kartonima.

Kako bismo imali što bolje rezultate, svakodnevno smo u kontaktu sa našim polaznicima individualnih treninga te na taj način pratimo i evaluiramo svoj rad.

IMG_9480

PILATES MAŠINE:

REFORMER je omiljena i najpopularnija Pilates sprava koja oduševljava muškarce i žene, rekreativce, post-rehabilitaciju i vrhunske sportaše zbog svojih raznolikih mogućnosti primjene.

Sastoji se od klizne podloge na koju su fiksirane opruge kojima se osigurava optimalno opterećenje tijekom izvođenja vježbi.

Oprugama se regulira i kontrolira stupanj opterećenja kako bi se iste prilagodile stanju klijenta i ciljevima koji se žele postići.

Kroz više od stotinu vježbi i varijacija koriste se različite mogućnosti pozicioniranja tijela na spravi. Tako se kroz ležeće, sjedeće i stojeće pozicije, sa manjom ili većom bazom oslonca zadovoljavaju načela propriocepcije, jača stabilnost centra tijela te se pospješuje kontrolirana periferna mobilnost.

Vježbanjem na ovoj mašini osigurava se optimalno opterećenje, utječe se na povećanje snage i fleksibilnosti,  brzi rezultati u povećanju mišićnog tonusa cijelog tijela. Posebno se preporuča u kineziterapiji, kondicijskoj pripremi i rekreaciji s ciljem prevencije ozljeda, korekcije mišićnog disbalansa, povećanja mobilnosti i stabilnosti.

IMG_8799

CHAIR

Pilates sprava Chair specifična je po maloj bazi oslonca, dvjema pedalama te oprugama opterećenja. Iako stabilna, mala baza oslonca doprinosi permanentnoj aktivnosti dubokih mišića stabilizatora torza. Dvije pedale mogu se pomicati odvojeno ili zajedno te na taj način dodatno aktiviraju mišiće ruku i nogu, doprinoseći mišićnom balansu. U gotovo dvjestotinjak vježbi jednostavne strukture, kroz sjedeće, stojeće i ležeće pozicije prolazi se cijelo tijelo.

Ova je sprava posebno privlačna muškoj populaciji zbog jednostavnosti svih vježbi te mogućnosti dodatnog opterećenja za ruke, ramena, prsa i leđa. Danas postoje fitness izvedenice ove sprave, na kojima se izvode pojednostavljeni (manje precizni) pokreti u velikim skupinama polaznika, koji su zanimljivi i učinkoviti, ali ne tako funkcionalni kao standardna Chair sprava i njen kompletni repertoar.

IMG_8614

TRX

je rekvizit koji će vam omogućiti izvođenje stotine funkcionalnih vježbi kojima ćete razviti snagu, izdržljivost, fleksibilnost, stabilnost trbušnih, leđnih mišića i mišića zdjelice – važnih mišića za stabilizaciju trupa, ravnotežu, agilnost, funkcionalne sposobnosti (povećanje kardiorespiratornih vrijednosti), prevenciju od ozljeda, te bržu rehabilitaciju.

IMG_9571_600x600

Save

Leave a Reply

Blog

Screen Shot 2020-02-24 at 10.35.47

HODAJTE!

Čovjek je stvoren za kretanje. Naš lokomotorni sustav, sustav za pokretanje, žudi za upotrebom. Stvoren je od…

ecc_limfni_sustav

Limfni sustav

Velika većina nas je čula za limfu i limfni sustav, no znamo li zapravo što taj naziv…

world-1582347_1280

HORMONI I CIRKADIJALNI RITAM

  Sve u prirodi događa se u određenim ritmovima, pravilnim i nepravilnim ciklusima, koji su pod utjecajem…

48369520_2022286564484135_1332270405355831296_o

Kako je prošla 2018.g.

Prvi mjesec ove 2019. godine je za nas u Eccentricu bio uistinu toliko aktivan da se nismo…

move-3605073_640

Diskus hernija

Bolovi u leđima danas su jedna od vrućih tema modernog i “sjedalačkog” načina života. Svaka osoba ima…

Screen Shot 2018-06-06 at 18.33.15

Kinesio taping – terapija trakama

Kinesio (pokret) taping (traka) je suvremena metoda liječenja pomoću posebno dizajniranih traka čije osobine oponašaju ljudsku kožu….

1545222_634925076553631_1323614087_n

FUNKCIONALNI TRENING

Došla nam je nova polaznica u Studio, nakon prvog odrađenog treninga stiže i na drugi. Prije samog…