ecc_recept1_3

Teta Marijina fina klopa: juha od bundeve

Iako je bundeva najdraža u zimi, ovoj fenomenalnoj hladnoj juhi ne možemo odoliti ni u toplije vrijeme

JUHA OD BUNDEVE

sastojci:

  • 1 mala bundeva domaća
  • Bučino ulje – 1 jušna žlica
  • Sol i papar prema ukusu
  • Bijeli luk – 2 režnja
  • Curry – 1/2 male žličice
  • pržene bučine sjemenke – prema ukusu

ecc_recept1_3

Bundevu ogulite, očistite od sjemenki i izrežite na manje komade. Stavite bundevu u blender, bijeli luk, dodajte malo vode i bučino ulje te blendajte. Kada se pretvori u jednoličnu masu, dodajte sol i papar po ukusu, malo currya te još malo blendajte. Ako je pregusto, dodajte još malo vode.

Servirajte na tanjuru ili u širokoj zdjelici te pospite prženim bučinim sjemenkama.

Dobar tek :)

Tags:

Leave a Reply