head-2147328_640

Vi to možete!

(Radit ću domaću zadaću koja će mi smanjiti bolnost) „Ako stignem!“

„Ponedjeljak je!“

„Petak je!“

„Kasno je (20, 21h  :D  )!“

„Rano mi je (poslije posla, ručka.. :D )!“

…samo su neki od svakodnevnih „razloga“, koje čujemo kao izgovor za ne vježbanje, ne kretanje.

Sabotirate sami sebe, a mi  znamo da VI TO MOŽETE!!

Picture1

Bilo da vam je motivacija skinuti koju kilicu, poboljšati tonus, (p)ostati u formi, osnažiti ili mobilizirati svoje mišiće i zglobove, smanjiti bolnost, korigirati loše držanje ili samo druženje s istomišljenicima, rješenje je jednostavno – dosljedan rad na sebi, samosvijest, usmjerenost na pokret, SVIJEST !

Upravo je IBD (Inteligent Body Development), originalan sustav  vježbanja Studija Eccentric, sustav koji obuhvaća dijagnostiku, modifikacije vježbi prilagođene pojedincu u grupi, individualni pristup,  te kombinaciju vježbi koje obuhvaćaju pilates, kondicijski trening, DNS, yogu… idealan za ostvarivanje gore navedenih ciljeva i motivacijskih obrazaca svakog polaznika.

Inteligentan pokret, usmjerenost na dah i tijelo, cjelovitost, sveobuhvatnost, povratna informacija i dobra komunikacija temelj su kvalitetnog rada na sebi – bilo da ste zdrav vježbač/vježbačica ili osoba koja nam se obratila s određenim korektivnim potrebama.

Statistike govore da prosječan vježbač/vježbačica u trening uloži tek 30% svojih ukupnih mogućnosti.. Zašto je tome tako? Vratimo se na početak teksta – „razlozi“…izgovori…autosabotaža. Moramo biti svjesni da nam niti jedan trener, liječnik, terapeut ne mogu učiniti ni dobro ni zlo – sve navedeno činimo si sami, a navedeni stručnjaci daju nam alate kojima možemo postići boljitak, napredak.

Briga o tijelu, briga o zdravlju, neprekidan je proces. Tijelo (i njegove mogućnosti) se s godinama mijenja pa je u skladu s tom činjenicom neophodno mijenjati i ustaljene obrasce kretanja, ponašanja, prehrane. Protok informacija i komunikacijske mogućnosti u današnjem vremenu neosporno su na iznimno visokoj razini što je još jedan od razloga zašto zapravo izgovora za nerad nema. Razlozi su u nama, samo treba pronaći volju i ustrajati u naumu.

Sigurnost i dobrobit svakog pojedinog vježbača prioritet je svim trenerima našeg Studija i zato smo u neprestanoj komunikaciji, razmjenjujemo informacije o stanju vježbača/vježbačica, neprestano se educiramo – formalno, neformalno, čitamo, rastemo, razvijamo se – za VAS! i to je onih 150 % koje mi možemo i dajemo od sebe, ali samo činjenje – trening i pristup njemu ipak je vaš i samo vaš posao.

Prijem informacija od vježbača prema treneru, iznimno je važan u trenažnom procesu jer konstantni, opetovani krivi pokret može dovesti do ozbiljnih i trajnih ozljeda stoga je primarno, kako u svakodnevnom životu, tako i u treningu biti sto posto prisutan – glavom i tijelom.

Svaki trener našeg tima u dvoranu ulazi fokusiran i spreman za rad ma kakav je dan iza njega – na licu nosi osmijeh, u glasu pozitivu i spreman je za sve izazove. Svatko od nas ima dana kada smo umorni, iscrpljeni, bezvoljni, nervozni…i to je potpuno legitimno i nitko ih ne osporava jer one vas čine čovjekom, no da bismo ostvarili svoje potencijale ulaskom u vježbaonicu neophodno je ostaviti dnevna zbivanja pred vratima i svaki atom mentalne i fizičke snage usmjeriti na ono radi čega se u njoj i susrećemo – rad na sebi.

Direktna i otvorena komunikacija temelj je svakog dobrog odnosa, a u odnosu trener/vježbač neophodna je iz očitog razloga – sigurnost i dobrobit vježbača.

Vrlo teško mijenjamo ljudsku naviku života s boli, kroz bol, u boli, te često tek na kraju treninga dobijemo informacije o trajnoj bolnosti klijenata kroz određene pokrete uz neizostavno „ma dobro je, mene tako stalno boli“.

Već je naznaka nelagode signal za reakciju, a o bolnosti da ne govorimo. Nismo u vašim tijelima i ne možemo reagirati (modificirati vježbu) ako nam to sami ne kažete.

Individualni pristup jedan je od mnogih odlika našeg Studija i zaista se trudimo svim sredstvima provoditi ga na svakom grupnom treningu, no bez vaše intervencije i mi smo nemoćni. Niti jedno tijelo nije jednako, niti jedno nije idealno pa slijedom toga dva vježbača ne mogu imati jednake potrebe niti mogućnosti – pomozite nam da vam pomognemo.

I ne, nitko ne očekuje od vas da budete vrhunski, ali budite najbolja (rekreativna) verzija sebe. Jer VI TO MOŽETE!, znate i umijete. Ništa se ne događa preko noći i ništa se ne mijenja ako sami ne unesemo promjenu.

Eccentric tim uvijek vam je na raspolaganju savjetom, informacijom, modifikacijom, motivacijom no prava snaga je u vama samima – samo ju trebate prepoznati i usmjeriti u pozitivne tokove.

 

Pripremila: Ivana Hazenauer

Tags:

Leave a Reply