Edukacije u sezoni 2015/16 ili gdje smo sve bili i što smo naučili

Polako se približavamo kraju ove sjajne sezone pa smo željeli podijeliti sa svima vama, dragim ljudima, što smo radili, gdje smo bili i što smo sve naučili.

Godina je bila super, naši polaznici sve bolji, zdraviji, spremniji i snažniji, a samim time i sretniji u svojim životima – jer nije bez veze ona stara: u zdravom tijelu zdrav duh :)

A da bismo mogli održati takav kontinuitet i davati sve bolje savjete, vježbe i znanje općenito, mi idemo u razne školice. Ne brinite, mi to jako volimo jer se vratimo natrag pune glave i s osmjehom na licu jer znamo što nam to znanje znači i odmah znamo kako i gdje ćemo ga upotrijebiti.

Jer, znate kako se danas svijet brzo mijenja i kako svakog trenutka dolazi nešto novo i bolje pa i mi želimo držati korak s vremenom i biti u trendu sa najnovijim dostignućima na polju razvoja, rehabilitacije i fizičke spreme uopće. I baš zato što se tako trudimo, vi napredujete i prepoznajete i vaše i naše napore i zato vam se svima zahvaljujemo!

Edukacija

I nisu sve edukacije jednako kvalitetne. Mi uvijek biramo i učimo od najboljih.

A bili smo svugdje, u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Londonu, Kölnu…bavili smo se rehabilitacijom, posturom, lopticama, kettlebellima…družili se sa sjajnim ljudima i širili dobre vibracije.

NeuroKineticTherapy®, koji je održan u Zagrebu, pokazao nam je kako promijeniti i ispraviti uzroke disfunkcionalnih kretnji koje su pohranjene u mozgu, a koje dugoročno mogu naštetiti našoj posturi, a da toga nismo niti svjesni. Ispravljanjem loše naučenih kretnji djelujemo na uzrok, a ne na simptome boli, i time dugoročno ispravljamo posturu i uklanjamo uzroke boli.

Edukacija

Pohađali smo i DynamicNeuromuscularStabilization® u Splitu, edukaciju poznate Praške škole rehabilitacije.  Živčani sustav uspostavlja programe koji kontroliraju posturu, pokret i hod. Ta kontrola motornog sustava se u velikoj mjeri razvija u tijeku prvih nekoliko godina života. Prema tome, Praška škola naglašava neurorazvojne aspekte kontrole motornog sustava kako bi procijenili i vratili disfunkciju lokomotornog sustava i povezanih simptoma.

Edukacija

U Kölnu smo bili tri dana na prvom European Mobility&Fascia Summit sa velikim facama kao što su Dr. KellyStarrett, Jill Miller, Steve Maxwell, KevinCarr, EberhardSchloemmer, JanniGiannikakis, PatrickMeinarti drugi. Kombinacijom predavanja i praktičnih sati pokazali su nam najnovije trendove i metode treninga temeljene za znanstvenim istraživanjima.

Edukacija

Pohađali smo seminar poznatog Steve Maxwella, gurua strength&conditioning, utvrdili postojeće znanje, nadogradili ga sa izvrsnim metodama i tehnikama te dobili dodatan motiv za napredovanje. A i zaslužili L1 i L2 certifikat Kettlebell.

Steve Maxwell

Slušali smo predavanja na Body&Mind Kongresu u Zagrebu, naučili praktične stvari koje su nam omogućile još bolji i kvalitetniji pristup organizaciji treninga.

Bili smo i na edukacijskim radionicama Ključ MBS, odnosno, stručnim usavršavanjima za sve one koji se bave treningom; za kineziologe, trenere, terapeute, liječnike, sportaše te samostalne vježbače. MovementBalance System (MBS) utemeljen na znanosti, praksi i intuiciji predstavlja jedinstveni sustav integracije svih tehnologija treninga, oporavka i dijagnostike prilagođene čovjeku, a ne vježbama i spravama.

 MotusMelior Akademija

Na MotusMelior Akademiji, čiji je začetnik ni voditelj prof.dr.sc. Goran Marković, smo dobili vrhunsku edukaciju o funkcionalnom pokretu, veoma bitnu svim stručnjacima iz područja tjelesne i zdravstvene kulture, sportskog i kondicijskog treninga, rekreacije, kineziterapije i fizioterapije. Proširili smo znanje o funkcionalnom treningu u sportu i fitnesu uključujući funkcionalni trening pokretljivosti i funkcionalni trening ravnoteže i stabilizacije zglobova.

Nismo mogli odoljeti ni sjajnoj Jill Miller i terapijskim lopticama na edukaciji u Londonu. Svi ste se već uvjerili u moć tih malih loptica i blagodati koje one imaju na naše tijelo. A to smo sve naučili baš tamo: kako utjecati lopticama na cijelo tijelo, kako prepoznati mjesta utjecaja i posebne metode rolanja loptica koje prodiru do slojeva napetosti kako bi olakšale bolna mjesta.

Ne zaboravimo ni radionicu Kliničke somatike gdje smo učili o senzorno-motornoj amneziji, somatskim refleksima, pandikulaciji i nizu somatskih vježbi.

Prošli smo osposobljavanje za instruktore pilatesa i joge certificirano od strane Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta jer prema Zakonu o sportu, rekreaciju sa građanima može provoditi isključivo kineziolog, bacc.trener ili osoba osposobljena certificiranim programom od strane Ministarstva.

Pod vodstvom Ozane Pope Gajić smo učili o tehnici Rossa Emmetta odnosno Emmett Technique . Riječ je o metodi koja se može koristiti na komplementaran način s bilo kojom drugom fizikalnom ili manualnom tehnikom, te sustavom vježbanja, a nudi vrijedan dodatak za svakoga tko želi olakšati bol i nelagodu, te poboljšati mišićno-koštane i neurološke funkcije.

No, da ne ispadne da samo hodamo okolo po svijetu, mi smo doveli i neka od najpoznatijih imena Hrvatske u Eccentric kako bismo omogućili pojedincima željnim znanja kvalitetnu edukaciju, a da ne moraju daleko putovati…

Body&Mind Kongres, pod budnim okom Mirele Anić i uz pomoć Marka Kutleše i Maje Diklić Dačić, je dao uvid kako to rade profesionalni treneri i na što sve trebamo paziti prilikom treninga kako bi bio što kvalitetniji i bolji.

Body&Mind Kongres

Željeli smo podijeliti stečeno znanje i u Eccentricu te organizirali radionicu sa terapijskim lopticama Complex BodyTherapy gdje su sudjelovali instruktori, treneri i fizioterapeuti iz Osijeka i okolice.

A u sjajnom Centru za promicanje zdravlja Miketa na 4. konvenciji SLET smo držali zanimljivo predavanje o misterioznom psoasu – tajnovitom mišiću kojemu se pridaje sve veća važnost u svijetu sporta i rekreativnog vježbanja.

Emmett tehnika je metoda koja se koristi uz bilo koju drugu fizikalnu ili manualnu tehniku, ili sustav vježbanja, a nudi koristan dodatak za svakoga tko želi olakšati bol i nelagodu, te poboljšati mišićno-koštane i neurološke funkcije svojih klijenata.

Ovo su samo neke od edukacija koje smo pohađali ove sezone, a sve u svrhu praćenja najnovijih svjetskih trendova, kako bismo vam mogli pripremiti najbolje treninge i vježbe koje će vam pomoći da se osjećate i budete zdraviji, veseliji i snažniji. Sve to radimo od srca jer vaš napredak je i naš napredak, a vaši komentari koje ostavljate na fejsu ili mailom su ono što nam daje snage i motivacije da nastavimo i iduću sezonu u istom (ili još boljem) ritmu!