Radionice u siječnju: Acroyoga i pozdrav suncu

Nakon blagdana i blagdanske trpeze, u prvom mjesecu predstojeće godine, organiziramo sjajne radionice u suradnji sa Danijelom Dubičancem, cijenjenim učiteljem yoge i tajlandske akupresure. Dođite u Studio Eccentric na radionice i započnite 2017.g. u dobrom duhu.

Radionica Acroyoga

Acro yoga predstavlja spoj yoge, akrobacije i terapeutske masaže, a izvodi se u paru. Partneri se međusobno podupiru, jedan je baza, a drugi u zraku. Osim što je zabavna, ovaj stil yoge nas na zabavan način uči kako razvijati međusobno povjerenje, koncentraciju, koordinaciju pokreta, centriranost tijela i uma te savladavanja vlastitih ograničenja i strahova.

Acroyoga

Akrobacije u paru mijenjaju doživljaj vlastitog tijela, a tako i vježbu yoge:

  • Bolja koncentracija – položaji ne uspijevaju bez potpune pažnje
  • Novi doživljaj centra tijela – zračni položaji zahtijevaju čvrst i svjestan centar
  • Prirodnije inverzije – duboko opuštanje leđa i rasterećenje kralježnice
  • Manje straha od novih položaja – u sigurnoj atmosferi jedan bazira, drugi leti, a treći čuva. Strah se brzo povlači pred radošću otkrivanja novih mogućnosti

Terapeutsko letenje je masaža u zraku, bez kontakta s podlogom. Dok inverzije u yogi zahtijevaju mišićnu aktivnost, ova vještina podrazumijeva potpuno opuštenog primatelja. Kralježnica se rasteže pod utjecajem gravitacije, diskovi se pune hranjivim tvarima, sve uz sjajan osjećaj lakoće.

Prethodno znanje nije potrebno, kao ni dolazak u paru.

Vrijeme održavanja radionice:
Subota 21.01.2017. dva bloka, svaki traje po dva i pol sata

Nedjelja 22.01.2017. jedan blok od 9.00 – 11.30 sati

Prijave na kontakt mail info@dominikh19.sg-host.com, u inbox Facebook ili na telefon 092 328 0802

Više na Radionica Acro Yoga

Radionica pozdav suncu

Svaki yogi zna da je osnova svega, početak i kraj, Pozdrav Suncu. Iako se čini jednostavan, u njemu ima puno skrivenih prednosti ali i opasnosti, a ako ga radite ispravno, donijeti će vam snagu, fleksibilnost i osmijeh na lice.

pozdav suncu

Naučite biomehanički utemeljen Pozdrav Suncu!
Objasniti ćemo povijest vježbe, njene modifikacije od prve zapisane inačice do nekoliko najpopularnijih. Doznati ćete kako su ga inovatori u nekim aspektima unaprijedili, a u drugim učinili opasnim i nefunkcionalnim.


Nakon kratkog teoretskog uvoda, probati ćete redizajniran Pozdrav Suncu koji korigira položaj glave, stimulira srce i respiratorne mišiće, rasterećuje vezu lopatica i trupa, razvija snagu trupa i tricepsa. Najvažnije, brzo uvodi vježbača u poseban tok pokreta. Ako ste ikad slušali o yogi kao ratničkoj disciplini, postati će vam jasno zašto. U najvišoj brzini, dinamička varijanta pruža iskustvo najbliže onome bliske tjelesne borbe. Stotinu Pozdrava odjednom postaje smisleno i izvedivo, a tri stotine tek izazovno, ne više nemoguće.
(DA! Napravit ćete ih sto ili barem trostruko nego inače.)

Vrijeme održavanja radionice:
22.01.2017. jedan blok od 75 min od 12.00 do 13.15 sati

Prijave i informacije u inbox Facebook, mail info@dominikh19.sg-host.com ili na telefon 092 328 0802

Više na Radionica Pozdrav Suncu

O učitelju

Danijel Dubičanac jogu vježba od 1993. godine. Nakon nekoliko godina svakodnevne vježbe koja ga ozdravljuje od posljedica teške prometne nesreće, u želji da produbi znanje i susretne jogije, putuje u Indiju. Uči od prof.Lakshmankumara, umirovljenog pročelnika katedre za jogu Dharvarskog sveučilišta. U Rišikešu susreće svami Krišnu, izravnog učenika svamija Višnudevanande, pionira joge na Zapadu i utemeljitelja prvog programa za edukaciju učitelja joge. Stekavši certifikat društva Divine Life, na svamijev poticaj počinje podučavati hatha yogu u Zagrebu 1997. godine. U svom radu naglašava važnost unutrašnjeg iskustva položaja. Rado razmjenjuje znanja i ideje s prijateljima iz drugih stilova joge.