Vi to možete!

(Radit ću domaću zadaću koja će mi smanjiti bolnost)

„Ako stignem!“

„Ponedjeljak je!“

„Petak je!“

„Kasno je (20, 21h)!“

„Rano mi je (poslije posla, ručka..)!“

…samo su neki od svakodnevnih „razloga“, koje čujemo kao izgovor za ne vježbanje, ne kretanje.

Sabotirate sami sebe, a mi  znamo da VI TO MOŽETE!!

eccentric

Bilo da vam je motivacija skinuti koju kilicu, poboljšati tonus, (p)ostati u formi, osnažiti ili mobilizirati svoje mišiće i zglobove, smanjiti bolnost, korigirati loše držanje ili samo druženje s istomišljenicima, rješenje je jednostavno – dosljedan rad na sebi, samosvijest, usmjerenost na pokret, SVIJEST !

Upravo je IBD (Inteligent Body Development), originalan sustav  vježbanja Studija Eccentric, sustav koji obuhvaća dijagnostiku, modifikacije vježbi prilagođene pojedincu u grupi, individualni pristup,  te kombinaciju vježbi koje obuhvaćaju pilates, kondicijski trening, DNS, yogu… idealan za ostvarivanje gore navedenih ciljeva i motivacijskih obrazaca svakog polaznika.

Inteligentan pokret, usmjerenost na dah i tijelo, cjelovitost, sveobuhvatnost, povratna informacija i dobra komunikacija temelj su kvalitetnog rada na sebi – bilo da ste zdrav vježbač/vježbačica ili osoba koja nam se obratila s određenim korektivnim potrebama.

Statistike govore da prosječan vježbač/vježbačica u trening uloži tek 30% svojih ukupnih mogućnosti.. Zašto je tome tako? Vratimo se na početak teksta – „razlozi“…izgovori…autosabotaža. Moramo biti svjesni da nam niti jedan trener, liječnik, terapeut ne mogu učiniti ni dobro ni zlo – sve navedeno činimo si sami, a navedeni stručnjaci daju nam alate kojima možemo postići boljitak, napredak.

Briga o tijelu, briga o zdravlju, neprekidan je proces. Tijelo (i njegove mogućnosti) se s godinama mijenja pa je u skladu s tom činjenicom neophodno mijenjati i ustaljene obrasce kretanja, ponašanja, prehrane. Protok informacija i komunikacijske mogućnosti u današnjem vremenu neosporno su na iznimno visokoj razini što je još jedan od razloga zašto zapravo izgovora za nerad nema. Razlozi su u nama, samo treba pronaći volju i ustrajati u naumu.

Sigurnost i dobrobit svakog pojedinog vježbača prioritet je svim trenerima našeg Studija i zato smo u neprestanoj komunikaciji, razmjenjujemo informacije o stanju vježbača/vježbačica, neprestano se educiramo – formalno, neformalno, čitamo, rastemo, razvijamo se – za VAS! i to je onih 150 % koje mi možemo i dajemo od sebe, ali samo činjenje – trening i pristup njemu ipak je vaš i samo vaš posao.

Prijem informacija od vježbača prema treneru, iznimno je važan u trenažnom procesu jer konstantni, opetovani krivi pokret može dovesti do ozbiljnih i trajnih ozljeda stoga je primarno, kako u svakodnevnom životu, tako i u treningu biti sto posto prisutan – glavom i tijelom.

Svaki trener našeg tima u dvoranu ulazi fokusiran i spreman za rad ma kakav je dan iza njega – na licu nosi osmijeh, u glasu pozitivu i spreman je za sve izazove. Svatko od nas ima dana kada smo umorni, iscrpljeni, bezvoljni, nervozni…i to je potpuno legitimno i nitko ih ne osporava jer one vas čine čovjekom, no da bismo ostvarili svoje potencijale ulaskom u vježbaonicu neophodno je ostaviti dnevna zbivanja pred vratima i svaki atom mentalne i fizičke snage usmjeriti na ono radi čega se u njoj i susrećemo – rad na sebi.

Direktna i otvorena komunikacija temelj je svakog dobrog odnosa, a u odnosu trener/vježbač neophodna je iz očitog razloga – sigurnost i dobrobit vježbača.

Vrlo teško mijenjamo ljudsku naviku života s boli, kroz bol, u boli, te često tek na kraju treninga dobijemo informacije o trajnoj bolnosti klijenata kroz određene pokrete uz neizostavno „ma dobro je, mene tako stalno boli“.

Već je naznaka nelagode signal za reakciju, a o bolnosti da ne govorimo. Nismo u vašim tijelima i ne možemo reagirati (modificirati vježbu) ako nam to sami ne kažete.

Individualni pristup jedan je od mnogih odlika našeg Studija i zaista se trudimo svim sredstvima provoditi ga na svakom grupnom treningu, no bez vaše intervencije i mi smo nemoćni. Niti jedno tijelo nije jednako, niti jedno nije idealno pa slijedom toga dva vježbača ne mogu imati jednake potrebe niti mogućnosti – pomozite nam da vam pomognemo.

I ne, nitko ne očekuje od vas da budete vrhunski, ali budite najbolja (rekreativna) verzija sebe. Jer VI TO MOŽETE!, znate i umijete. Ništa se ne događa preko noći i ništa se ne mijenja ako sami ne unesemo promjenu.

Eccentric tim uvijek vam je na raspolaganju savjetom, informacijom, modifikacijom, motivacijom no prava snaga je u vama samima – samo ju trebate prepoznati i usmjeriti u pozitivne tokove.