IBD

INTELIGENT BODY DEVELOPMENT je izvorna ideja i proizvod Studija Eccentric i sustavno ga provodimo već punih 9 godina! Metoda je to koja obuhvaća cjelovit pristup tijelu, njegovom rastu i razvoju.

IBD predstavlja živi organizam koji se konstantno mijenja i napreduje te ju svakim novim saznanjem na području rada na čovjeku, nadograđujemo najnovijim spoznajama.

Naš rad se temelji na individualiziranom pristupu; svaki novi klijent/klijentica prolazi uvodni sat u kojemu se na osnovu dijagnostičkih protokola instruktor upoznaje s njihovim željama, potrebama, posturom, mogućim disfunkcijama, povredama, bolovima… te se na osnovu toga sata kreira program i određuju modifikacije vježbi koje odgovaraju upravo tom polazniku/polaznici. Kvaliteta treninga i sigurnost svakog klijenta/klijentice naš je primarni cilj.

Još jedna posebnost IBD metode je ta da se trening programi odvijaju po temama tjedna. Na osnovu naših zapažanja klijenata za vrijeme treninga, iz tjedna u tjedan radimo po temama tjedna gdje ovisno o najvećim potrebama taj tjedan primjenjujemo više mobilnosti, fleksibilnosti, snage… Samo neke od tema su sljedeće: Pokretljivost, Fleksibilnost, Jakost, Core + Cardio, Koordinacija, Biotička motorička kretanja…

Tako dolazimo do najboljih rezultata, tijelo konstantno izlažemo novim izazovima, treninzi su interesantni, zahtjevni, raznovrsni i sveobuhvatni.

Jedan od temeljnih postulata IBD metode je edukacija klijenata.

Naučiti ih kako se kretati sa što manje ili bez kompenzatornih obrazaca, kako živjeti bez boli, kako si pomoći kad zaboli, kako koristiti svoje tijelo na najbolji način u svakodnevnom životu. IBD metoda namijenjena je rekreativcima, post-rehabilitacijskoj populaciji, sportašima, osobama koje žele popraviti određene disbalanse u tijelu… odnosno svima onima koji su zainteresirani za inteligentan način rada na svome tijelu.

Metode