STOTT PILATES

STOTT PILATES® je najcjenjenija internacionalna škola suvremenog Pilatesa izgrađena na principima klasičnog učenja i nadograđena novim saznanjima iz teorije treninga i kineziterapije.

Naglasak ove metode je na očuvanju prirodnih krivulja kralježnice, stabilizaciji centra tijela i ramenog obruča, neutralnom pozicioniranju zglobova te pravilnom disanju, a njena posebnost je u velikom broju modifikacija za različite tipove klijenata, u odnosu na njihove posture, stupanj utreniranosti, ozljede…

Suvremeni Pilates se preporučuje svima, od profesionalnih sportaša do rekreativaca, i to obaspola, jer pruža kompletni trening, smanjuje mišićni disbalans, a sve to sa smanjenim naporom za kralježnicu i zglobove.

Iznimno je pogodan za vrijeme rehabilitacije i postrehabilitacije radi mogućih modifikacija i korištenja mašina čime se može utjecati na opterećenje i postupni oporavak.

Stott pilates se može vježbati na prostirkama, takozvani Matwork pilates ili pomoću različitih mašina, tzv. Machinework pilates, koji se odnosi na vježbanje na profesionalnim spravama kao što su Reformer, Chair, Cadillac, Barrels itd. Vježbajući na spravama s dodatnim otporom (opruge) na poseban način dolazimo do aktivacije uspavanih mišića te učinkovitije i kvalitetnije do željenih rezultata. Studio Eccentric najopremljeniji je Studio sa STOTT PILATES opremom i prvi smo certificirani Studio u ovom dijelu Hrvatske što je pokazatelj našeg iskustva i širine u radu s ovom metodom.

Metode