Kako je prošla 2018. godina

rvi mjesec ove 2019. godine je za nas u Eccentricu bio uistinu toliko aktivan da se nismo ni stigli osvrnuti na to što smo sve učinili u 2018. godini.

No bila bi šteta ne navesti sve te lijepe stvari koje su nam obilježile prethodnu godinu, pa posljednjeg dana ovoga tjedna dostavljamo jedan kratki osvrt.

Kao i svih dosadašnjih godina i u 2018. naučili smo puno, phodili smo veliki broj različitih, kvalitetnih edukacija (što iz područja terapije, što iz područja kondicijskog treninga…) proširili smo lepezu usluga, smanjili smo bolove kod velikog broja klijenata i klijentica, na osnovu osluškivanja potreba klijenata pokrenuli smo neke nove programe, proširili smo dijapazon vježbi te i dalje nismo ograničeni u svom radu na jednu spravu u grupi s mašinama (kod nas nećete sigurno doći i vježbati samo na reformeru koliko god ta sprava da je fantastična), nego je svaki naš trening i terapija krojen sa svrhom i smislom prema čovjeku, a ne da čovjeka prilagođavamo prema spravi, a u tu svrhu imamo najopremljeniji studio u Slavoniji i Baranji, s pregršt različitih sprava i rekvizita, radi što kvalitetnije usluge, no ponekad ćemo odraditi i trening samo s opterećenjem vlastitoga tijela, bez upotrebe ikakvih sprava.

Eccentric

I dalje se držimo jednake kvalitete rada kao od samog početka našeg djelovanja – manjih grupa i individualnog pristupa krojenog za svakog člana posebno. 

Kao i svake godine, tako smo i protekle, renovirali prostorije u Studiju, postavili nove podove, prozore, svijetla, kako bi nam svima bilo još ugodnije i inspirativnije za boravak.

Pomogli smo jako puno ljudi koji su imali bolove da ih manje boli ili da ih uopće više ne boli. Radili smo s njima vježbe, učili ih novim obrascima pokreta, osvijestili zaboravljene mišiće, pričali o svakodnevnim životnim navikama koje trebaju mijenjati, ali sve to ne bi bilo moguće da nisu radili domaće zadaće i shvatili važnost brige o svome tijelu, promjene obrazaca koji su ih doveli do toga gdje su sada, prehrana, kretanje, san, svijest o sebi…

Eccentic

Kako nam je bitno da naši klijenti budu zadovoljni, kroz sve godine našeg postojanja, više puta godišnje, provodimo ankete te razumne i konstruktivne prijedloge odmah provodimo u djelo, što su iskusili svi naši vježbači koji su predložili iste.

Na prvoj liniji Eccentrica vas čeka teta Marija, srce i duša Studija. Uvijek spremna poslušati i udovoljiti željama polaznika, ako je ikako moguće, pronaći termin za nadoknadu ili mjesto u željenoj grupi. Kod nje se može dobiti besplatna kava, čaj, voda, energetski bomboni, internet, gumica za kosu, a često i najfiniji kolačići na svijetu. Njezin dio bloga pod nazivom Teta Marijina fina klopa je veoma posjećen i vidimo da uživate u receptima.

Prehrana je bitna stavka u svakodnevnom miksu naših napora da budemo zdravi, veseli i kvalitetan život. Zato smo u Eccentric tim uključili sjajnu Anju Bašnec, magistru nutricionizma i znanosti o hrani, te plesačicu baletnog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Sada svi članovi mogu rezervirati termin za konzultacije kako bi ih Anja izmjerila posebnom vagom kojom vršimo analizu čitavog tijela kao što su: težina, postotak masnog tkiva, mišićna masa, koštana masa, metabolička starost, ocjena visceralnog masnog tkiva…

Eccentic

Na osnovu realnih očitanja, naša Anja će vam napraviti plan prehrane za 2 tjedna ili mjesec dana točno prema zahtjevima tijela. Kada se prehrana uskladi s našim ciljevima, a točno prema našem tijelu, rezultat neće izostati.

Timu se priključila Marina, kao nova trenerica, i odmah pobrala velike simpatije kod polaznika. Pored trenerskog posla, Marina studira kineziterapiju na Kineziološkom fakultetu u Splitu, a završena je prvostupnica ekonomije. Obožava pokret i rad s tijelom što dokazuje njena povijest bavljenja raznim sportovima i vještinama. Plesala je latino-američke plesove, break dance i hip-hop, bavila se karateom gdje je došla do crnog pojasa, capoeirom, ninjutusom, parkourom i slobodnim penjanjem. 

Marina se bavi i masažama kao što su športske i medicinske masaže, klasične i thai yoga masaže u kojima naši članovi, ali i njihovi bližnji, već naveliko uživaju.

Eccentic

Na kraju godine se timu priključila i Mirta, učiteljica yoge, i dala onu notu koja nam je nedostajala. Prvi susret s yogom imala je 1999.godine, no aktivno se počela baviti prije 7 godina razvivši praksu Ashtanga yoge. Pohađala je različite seminare i radionice kod poznatih učitelja kao što su Kino MacGregor i Ty Landrum, a prošle je godine završila trotjedni intenzivni trening za učitelje yoge pod vodstvom cijenjene učiteljice Vidya Jacquelin Heisel u yoga retreat centru Suryalila u Španjolskoj. Licencirana je od strane Yoga Alliance za vinyasa, restorativnu i prenatal yogu, a podučava i Frog Lotus yoga stil koji je razvila njezina učiteljica Vidya. Upravo je završila dvomjesečnu edukaciju Anatomy Trainsa posebno osmišljenu za učitelje yoge. 

Kako smo još prije nekoliko godina prepoznali kvalitetu DNS metode, naša Maja bila je prva generacija DNS Exercise licenciranih trenera, sa započetom edukacijom 2014. godine. 

Eccentric

A kako je primat u našemu radu kvalitetno educiranje svih naših instruktora i terapeuta tako je i naš Igor odslušao sva tri levela DNS Exercise, te i uspješno položio ispit i “zaradio” licencu, a naša Tea odslušala je dva levela i ove godine se sprema na treći i licenciranje.

Maja je kroz cijelu godinu asistirala na NKT edukacijama, te tako i pomagala kolegama, upoznavala divne ljude, utvrđivala i nadograđivala svoje znanje, a certificirala je i za posljednji, level 3, te je među rijetkom manjinom koja trenutno posjeduje ove tri licence.

Eccentric

Predavala je u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici o važnosti kvalitetnog obrasca disanja u svrhu kvalitetnijeg života u sklopu Noći knjige, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku studentima toga fakulteta o svom poslovnom uspjehu i konkurentnosti na tržištu, sudjelovala je na panelu grada Osijeka organiziranom od strane Glasa Slavonije-svatko može prvim licem jednine pridonijeti prvome licu množine,  na Tjednu mozga je pričala o propriocepciji; u Zagrebu, Osijeku i Rijeci s kolegicama Teom Miketom i Gogom Majerić predavala je o temi stabilizacija kralježnice, te u Zagrebu na panelu s temom stabilizacija trupa putem zdjeličnog dna.

CFSC

Igor je bio na trodnevnoj certifikaciji za Certified Funkcional Strength Coach od strane Mike Boyle Strength & Conditioning, jedne od najjačih i vodećih škola kondicijske pripreme u svijetu. Time je postao jedan od samo nekoliko CFSC trenera u Hrvatskoj. Pored toga, bio je u Zagrebu, na radionici Anatomy trains pod temom Body reading.

Danijela je bila u Zagrebu na radionici AEQ metode-utjecaj čuvstava i stresa na kronične bolove, umor, depresiju, glavobolju, te mišićnu ukočenost.

Tea je bila na radionicama yoge, vježbama za trudnice,  a Marina na seminaru M-Body Motion s temom roler i traka.

U sklopu interne edukacije naših trenera, u našem Studju ugostili smo Mirnu Ažić iz Ja vjerujem u vas, centar za savjetovanje, poduku i usluge. Mirna nam je održala izvrsnu radionicu sa temom “Životne vještine u funkciji razumijevanja klijenata” u kojoj smo na interaktivan način prolazili različite skupine životnih vještina.

Eccentric

U naš grad dovodimo najkvalitetnije predavače iz područja pristupa ljudskom tijelu i mentalnog treninga. Tako smo protekle godine ugostili Centar Miketa s radionicom  Efficient training method , a poseban doživljaj  je bilo panel predavanje s još dvije prekrasne žene, Teom Miketa (Centar Miketa, Rijeka) i Gogom Majerić (Fiskultura, Zagreb), na temu Stabilizacija trupa koje je održano u Zagrebu i Osijeku te Panel predavanje održano u Fiskulturi u Zagrebu na temu Zdjelično dno. Na kraju godine smo organizirali i posebnu radionicu Tri vrste opuštanja koju su vodile Maja s opuštanjem s lopticama, Tihana Majer iz Elastica koja je vodila dio istezanja te Mirta i Maja Franjković s yogom.

Organizirali smo razne besplatne radionice za svoje članove, a zadnja je bila iz područja prehrane

Na našem blogu možete pronaći različite informacije i članke koje za vas pišu treneri kako bi i tako prenijeli svoje znanje i pomogli vam u dostizanju osobnog cilja. Sve što radimo u Eccentricu, radimo srcem i s veseljem, a drago nam je da vi, naši dragi članovi, to primijetite.

Posvećeni smo napretku i stjecanju novih znanja, razvijanju metoda i izmjeni iskustava s drugim trenerima sličnih nazora. Naš cilj je vaš osmijeh i dobra energija i na kraju treninga ali i u svakodnevnom životu.

Vole vas vaš Eccentric tim.