Kako nam je protekla sezona 2018./19.

Još jedna izrazito uspješna sezona je iza nas.

Jako smo se lijepo družili, vježbali, smijali, kukali, fino papali, te predano radili na zdravlju tijela, duše i uma. 

Volite nas i pratite, naše društvo se povećava iz sezone u sezonu, tako da na Facebooku trenutno imamo skoro 2.800 fanova, a na Instagramu preko 1.000. U sezoni 2018/19 ste pogledali našu web stranicu preko 33.000 puta, a još uvijek je najčitaniji blog o Dijastazi, zatim onaj o vježbama za stopala. Pratite nas najviše iz Hrvatske, zatim BiH, Srbije, SAD, Njemačke, Crne gore, Austrije, Slovenije… (naši Irci, gdje ste?? :D)

Redovne godišnje anonimne ankete nam pokazuju vaše mišljenje, vaše prijedloge, pohvale i moguća unapređenja. Vas 99% je reklo da su očekivanja od treninga u potpunosti ispunjena ili ispunjena!

Vas 100% se u potpunosti slaže ili slaže s tvrdnjom da biste Studio Eccentric preporučili prijateljima, a isti omjer je i kada se radi o kvaliteti treninga. Hvala vam što prepoznajete naš ogromni trud ♥️

Ono što jako volite kod nas je osobni pristup, prijateljsku atmosferu, stručne trenere, modifikacije vježbi, sviđa vam se balans između tipa vježbi prema temama tjedna…

DNS edukacija
Igor na DNS edukaciji

Naš tim volite i cijenite, što je vidljivo iz anketa koje provodimo svake godine – svi su ocijenjeni ukupnom ocjenom 5, a nijanse su vidljive tek iza decimalnog zareza.

O Maji kažete: “Tvoja odluka da slijediš svoju strast i ljubav pa makar i u novoj branši je samo poticaj svima i primjer mnogima kako treba pratiti sve ono što čuči u nama i čeka da procvjeta u najšareniji i najbujniji cvijet. Obožavam te i grlim najjače.”

“Kod Danijele je uvijek akcija, ispitivanje novih granica, nema labavo. Kad ude u dvoranu unese neku super energiju, cak i onda kad ti se ne da trenirati, ona te nekako ponese! To mi je hit!

O Ivani kažete: “Njen široki osmjeh, vedrina koju svaki put unese na sat, poticajna atmosfera koju stvori na treningu i način na koji objašnjava vježbe, kod nje točno znam kako i zašto nešto radimo nešto i zašto to nama čini dobro.”

NKT
Maja asistira na NKT

Igoru u anketi poručujete: “Svojom energijom i dobrotom ostavljaš tragove u svakome, hrabar si i savršeno se uklapaš u sve te ženske energije na kojima surfaš i zapljusneš svaku onim riječima koje joj točno trebaju u tom trenutku. Ogromni zagrljaj…. “

A o Marini kažete: “Stručna i poticajna…napravi super treninge, sat prođe u trenu, sve nas nadzire i ispravlja u radu, kad vidi da već više ne možemo onda počinje nas poticati da izdržimo, šalili smo se da smo u GI Jane kampu, no na kraju sata svi budemo sretni i zadovoljni što smo odradili trening do kraja.”

Predavanja o važnosti prehrane u suradnji s Nutrikom

Naša poslovna filozofija se temelji na konstantnom usavršavanju i trudimo se uvijek biti u tijeku sa najsuvremenijim svjetskim metodama treninga i terapije.

Zato smo često na edukacijama i volimo širiti svoje ali i vaše horizonte. Ove sezone smo zaista bili posvuda i nadogradili i obogatili znanje na različitim nivoima.

DNS ili Dinamička neuromuskularna stabilizacija nam je jedan od temelja na kojem gradimo treninge. Maja je ove sezone bila na dugo očekivanoj radionici DNS-a specijaliziranoj za skolioze gdje je usavršila funkcionalna testiranja za procjenu osoba sa skoliozom i drugim tjelesnim asimetrijama, te kako implementirati korektivne vježbe u redovni trening.

Igor je završio treći stupanj DNS-a i položio završni ispit koji mu je donio titulu certificiranog DNS trenera. A  Danijela i Marina uspješno su  završile DNS Exercise 1.

Maja i Igor su bili u Rijeci kod Elme Rekić te savladali tehnike rada sa fantastičnim drevnim alatom za treniranje Clubbellom.

Clubbella
Clubbella je super fora 😉

Igor je sudjelovao na radionici Anatomy trains body reading u sklopu Anatomy trains ciklusa edukacija.

Marina je bila na M-body motion seminaru za valjak i elastičnu traku te na online predavanju The Body Aquarium: Lymphatic Mojo (sa stranice Stop Chasing Pain, dr.Perry).

Prvi tečaj P-DTRa je održan u Hrvatskoj a kako Maja prati svjetske trendove iz područja pokreta i terapije, pohodila je ovu izvrsnu edukaciju. Proprioceptivni – refleks dubokog tetiva (P-DTR) ® proizvod je izvorne misli i istraživanja ortopedskog kirurga, dr. José Palomara. U ovom radu prepoznaje se da je unos senzornih receptora – i način na koji mozak obrađuje informacije iz tih receptora – presudan u određivanju neuromuskularnih reakcija u cijelom tijelu. Ako su povratne informacije od proprioceptora neskladne, tada je ugrožena kontrola motorike.

Maja je u želji za što kvalitetnijom ulugom koju može pružiti svojim klijentima, ovo ljeto otputovala u Englesku kako bi provela pet intenzivnih dana sa Simonom Jonesom na njegovoj klinici, produbljujući svoje znanje iz područja dijagnostike i terapije.

Kod Simona u Engleskoj

Važnost kvalitetne i odgovarajuće prehrane za zdravlje tijela je zaista velika i zato smo se povezali sa inovativnim, ambicioznim mladim ženama iz Nutrike, Anjom Bašnec i Ivanom Sović, koje posjeduju veliku ljubav prema svome poslu, te smo organizirali više predavanja s različitim zanimljivim temama iz tog područja. Predavanja su se održavala svake subote tijekom tri mjeseca i na njima smo doznali mnoštvo novih i korisnih informacija, proširili svoje vidike, pitali sve što nas je zanimalo, a išli smo i na terensku nastavu u trgovački centar. Uvijek smo socijalno osjetljivi te su sva predavanja bila potpuno besplatna za članove Eccentrica iz grupa umirovljenici, Goldice i lajt grupe.

U suradnji s Nutrikom smo imali različita predavanja o važnosti kvalitetne prehrane

 

Od početka našega djelovanja jako nam je bitno da je cijeli tim usklađen u svom radu te kroz naše sastanke koje provodimo, komentiramo napredak svojih klijenata, provjeravamo prilagodbe i modifikacije za svakog pojedinačno, izmjenjujemo iskustva, nadograđujemo postojeće informacije a ponekad se pišu i ispiti iz anatomije i biomehanike…kako bi se provjerilo postojeće znanje. Sve to u svrhu što bolje i kvalitetnije usluge koju želimo pružiti svojim sugrađanima.

Na team building odlazimo svaki puta u potrazi za novim izazovima. Posljednji ove godine bio je sa željom upoznati povijest i kulturu našeg prekrasnog Osijeka, te nam je Ivana Šandrk Nukić priredila u tu svrhu jako zanimljiv obilazak po Tvrđi.

Treneri u kulturnom uzdizanju, šetnja Tvrđom uz vodstvo Ivane Šandrk Nukuć

U svibnju 2019. Igor je, nakon opsežnih i fokusiranih priprema, završio jedan od najtežih biciklističkih maratona u Talijanskom Cesenaticu. 

Fitbox centru u Novom Sadu organizirana je edukacija na kojoj su predavači bili Maja i Igor. Maja je predavala o temi lokalne i globalne stabilnosti trupa s fokusom na globalnu stabilnost i anatomske sling sisteme, dok je Igor predavao o bazičnim kretnjama čučnja, mrtvog dizanja, radu s kettlebellima.

Fit Box
Majino predavanje u Fit Boxu u Novom Sadu

Osim što skupa vježbamo, razvijamo timski duh i prijateljstvo, a osim vježbanja u dvorani želimo poticati naše vježbače na kretanje kao stil života, te je u tu svrhu Igor vodio našu mušku grupu na planinarenje na Papuk. Dečki su se dobro zabavili, angažirali sve grupe mišića i uživali u prekrasnoj prirodi i svježem zraku. 

Dečki na Papuku

Članak o Maji i njezinoj poslovnoj priči objavljen je u Glasu Slavonije nakon sudjelovanja na panelu “Osijek jednina i množina.” Drago nam je da su i ostali sugrađani mogli otkriti tu sjajnu pokretačku snagu naše nadarene Maje. 

Svaki dan smo zahvalni na onome što imamo pa suosjećamo kada netko izgubi nešto što mu je vrijedno… Zato smo organizirali u prosincu humanitarnu radionicu s koje je sav skupljeni prihod darovan obitelji kojoj je izgorio dio imovine. 

Eccentric je, u suradnji s Martial Arts, organizirao besplatnu radionicu samoobrane Krav Maga za svoje vježbače. Jako smo se dobro zabavili i naučili osnove obrane.

Radionica Krav Maga u Martial Arts

Kako vidite, kod nas u Eccentricu se ne temeljimo na težini utega i broju ponavljanja. Nama je stalo do integriranog pristupa svakoj osobi, ovisno o njenom stanju, željama i mogućnostima.

Volimo širiti sreću i ljubav oko sebe, poštovanje prema prirodi, prihvaćanje svake osobe takve kakva je. Zdravlje tijela ovisi i o zdravlju duha na što poklanjamo posebnu pažnju.

Svjesni smo da same sprave i rekviziti ne čine ono zašto nam se vježbači uvijek i ponovno vraćaju nego je to naša energija i pristup životu i treningu. Konstantnim usavršavanjem nas kao trenera dajemo vama mogućnost da rastete zajedno sa nama.

Cjeloviti pristup je, po nama, jedini način zdravog, sretnog i ispunjenog života svake osobe.