Motivacijska priča iz Eccentrica

“Moj dolazak u studio „Eccentric“ se na žalost dogodio u nuždi. Naime prije skoro 6 godina s menopauzom su krenule tegobe – neizdrživi bolovi u leđima i koljenima.

I naravno, kao i većina sam krenula na pretrage, fizikalne terapije, ambulantu za bol te prijedlog neurokirurga da mogu razmisliti o operaciji, ali da bi mi on preporučio i da sama nešto poduzmem jer za operaciju uvijek imam vremena. I naravno, da se ne brinem i da je sve u skladu s mojim godinama. Pomislila sam kojim godinama?! Uvijek sam bila raspoložena za dugo hodanje i vožnju biciklom, ali nikakav drugi oblik fizičke aktivnosti jer “ja nisam sportski tip”.

S obzirom na to da sam većim dijelom na poslu na nogama, a kod kuće za računalom, bolovi su stvarno postajali sve gori. Lijekovi protiv bolova, fizikalna terapija, masaža, ali… I počela sam kopati gdje ima netko da mi pomogne te sam na preporuku dobila ime Studija “Eccentric”, teti Mariji sam poslala mail, poruke (sms, Viber, Whatsapp), zvala… (stvarno mi je gorjelo pod nogama) i nakon što se ukazao slobodni termin došla sam na pregled kod jedne od trenerica te krenula u grupu light polako osluškujući tijelo. Tada sam shvatila da ne znam disati, da samo JA mogu osluškivati svoje tijelo i naučiti da me ne boli. U light grupi sam ostala 6 mjeseci i onda poželjela (sada već ohrabrena rezultatima) ići u “normalnu” grupu. I tu sada radim sve.

Veselim se svakom treningu. Dolazim 3 puta tjedno, lijekove ne pijem, ne idem na fizikalnu terapiju i uz pomoć mojih trenera mogu (skoro) sve.

Moj dan za vježbe je svetinja i samo u krajnjoj situaciji izostanem, ali nastojim odmah sve odraditi. Uz vježbe i dalje svakodnevno hodam (min 7-8 km), vozim bicikl,…i sve u skladu s mojim godinama Hvala svim trenerima od srca.”Zvjezdana Jurić