PRENATAL

2013. godine krenuli smo s našim prvim programima za trudnice po prenatal Stott pilates metodi. Sveobuhvatan, izrazito kvalitetan program, temeljen na najnovijim znanstvenim istraživanjima, koji nudi sve što je potrebno za siguran i učinkovit rad s ovom, nama, jako, jako, dragom populacijom. Kroz prenatal program jačaju se duboki abdominalni mišići, duboki mišići oko kralježnice, zdjelice, popravlja držanje, smanjuju bolovi u leđima…

Benefiti ovog programa su i pravilna mehanika disanja, sigurna mobilnost, održanje mišićnog tonusa, bolja cirkulacija i relaksacija.

Tijekom godina u taj program smo inkorporirali i pripreme za porod, vježbe disanja kojima se tako povećava plućni kapacitet i kondicija koja je potrebna kod izgona.

Održava se elasticitet mišićno tetivnog aparata (naročito mišića zdjeličnog dna) uz kontrolu mišića fleksora i ekstenzora trupa što vodi pravilnoj posturi, te se prevenira bol u lumbalno-sakralnom segmentu.

Sve navedeno govori u prilog kako po pitanju prenatal programa imamo jedinstvenu metodu u koju, uz kvalitetne programe dodajemo i dugogodišnje iskustvo i konstantnu komunikaciju s našim trudnicama prije i nakon poroda.

Treninzi